Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Nodibināta „Lielās Talkas” ceļojošā balva
Publicēts 8. aprīlī, 2010.
Šogad „Lielās Talkas” organizatori kopā ar sadarbības partneri, apdrošināšanas sabiedrību „BALTA” ievieš jaunu tradīciju – ceļojošās balvas pasniegšanu katrā Latvijas reģionā, lai veicinātu arvien aktīvāku sabiedrības iesaistīšanos savas apkārtējās vides sakopšanā un izteiktu atzinību aktīvākajiem talciniekiem.. Ikviens talcinieku kolektīvs var pretendēt uz ikgadējo ceļojošo balvu AAS „BALTA” un „Lielās Talkas” „Zelta grābeklis”.

Balva tiks pasniegta katra Latvijas reģiona labākajam talcinieku kolektīvam, kas izcelsies ar īpaši aktīvu iesaistīšanos „Lielās Talkas” aktivitātēs, vienlaikus sniedzot ievērojamu ieguldījumu nozīmīgu sava reģiona objektu sakopšanā un uzlabošanā, tādējādi radot paliekošu vērtību ikvienam Latvijas iedzīvotājam. „Balstoties uz „BALTA” darbinieku brīvprātīgo darbu pieredzi, mēs esam pārliecināti, ka labs talcinieks ir tāds, kurš piedalās pats un iedvesmo apkārtējos iesaistīties labu darbu veikšanā. Tāpēc kopā ar „Lielās Talkas” organizatoriem iedibinām ceļojošo balvu „Zelta grābeklis” un izaicinām ikvienu talcinieku kolektīvu uz draudzīgu sāncensību, lai noskaidrotu visaktīvākos, idejām bagātākos un pašaizliedzīgākos talciniekus katrā Latvijas reģionā, kuriem „Lielās Talkas” noslēgumā mēs ar patiesu prieku pasniegsim balvu „Zelta grābeklis”,” stāsta AAS „BALTA” valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja.

Uz ”Zelta grābekļa” balvu pretendēs ikviens „Lielās Talkas” dalībnieku kolektīvs, kas ir oficiāli pieteicis savu dalību talkā. Par balvas piešķiršanu līdz 30. aprīlim lems īpaša žūrijas komisija, kuras sastāvā ietilpst „Lielās Talkas” organizatoru, AAS „BALTA” un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kas, ņemot vērā reģionālo talkas koordinatoru ieteikumus, vērtēs katra balvas pretendenta sniegumu.

        „Lielās Talkas” darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme skaidro: „”Lielā Talka” ir pasākums, kas ir iemantojis milzīgu uzticību un atsaucību. Tā ir  „Mīlestības Talka” – jo šādi mēs atzīstamies mīlestībā savai zemei. Ikviens, kurš tajā iesaistās, saka savu „jā” tās galvenajam mērķim – tīrai Latvijai. Latvijai kā tīrākajai vietai  pasaulē. Tā kā šādu ambiciozu mērķi nav iespējams sasniegt ne vienas dienas un arī ne viena gada laikā, tad, protams, būs nepieciešama pacietība un neatlaidība, lai izturētu šādu maratonu. To būs vieglāk izdarīt, ja mēs kultivēsim un popularizēsim tās nacionālās vērtības, kas mīt mūsos, mūsu vēsturē un tautas folklorā. Balva „Zelta grābeklis”, kura personificē latviešu darba tikumu un mūsu cilvēciskās vērtības, ir radīta ar vienu mērķi – izcelt tos, kuri šai idejai ir gatavi nesavtīgi ziedot savu laiku, enerģiju un izdomu.”

        Ikviens talcinieku kolektīvs tiek aicināts laikus informēt sava rajona atbildīgo talkas koordinatoru par plānotajiem sakopšanas darbiem un īpašiem projektiem, kurus ir paredzēts īstenot „Lielās Talkas” laikā.

          Ar „Lielās talkas” un AAS „BALTA” „Zelta grābekļa” balvas nolikumu ir iespējams iepazīties Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv un AAS „BALTA” mājas lapā www.balta.lv .


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: